Mys, Ica och Syrien

Myyys! Ja massor av det! Skulle jag vilja ha... Men mina pojkar vill något annat, de har inte tid med gamla mamma;) Den ene kikar på Youtube och den andra utforskar världen (sina fötter) Men det är så härligt att se dem bli stora och stå på egna ben (snart) Men då kommer samtidigt ångesten! Vad händer när inte mamma kan vara med och skydda dem, har jag gjort ett tillräckligt bra jobb så de kommer klara av den stora världen? Usch, det finns så mycket ondska i världen! Vill hålla dem under mina vingar och skydda dem jämt ju!

Va på ICA häromdagen. Va med om en incident som fick mig att inte bara att må dåligt över världen utan även av mig själv!
En pappa och hans son stod i kassan före mig, det stank alkohol av pappan och han köpte billig öl. Slutsats -alkolist. Han köpte även, billigt bröd och pålägg. Själv hade jag gått bärsärkagång i chokladhyllan och köpte mängder av choklad! Den lilla pojken tittade med stora ögon på chokladen. Jag var på väg att ge honom den, men något inom mig sa att pappan skulle ta illa upp! Såg jag gick vidare.
Varför, varför varför??? Den lilla killen, fy jag ser fortfarande hans stora ögon framför mig. Usch! Pappan, vad har hänt honom, som får honom att vilja dränka sina sorger? Varför kunde jag inte bara gett honom den! Stackars barn! Han har det säkert inte lätt, men jag väljer att blunda! F-n va trött ja blir på mig själv! Jag kunde gjort den lilla killens kväll!
Och så här är det ofta i världen, hur länge ska vi välja att blunda!?
Måste ta ett beslut om hur vi vill ha det i världen! Titta bara på Syrien. Hur länge ska vi blunda! Jag har valt bort att titta på nyheterna, för jag orkar inte! Men samma dag som jag åkte till ICA, lyssnade jag på radio nyheterna. Jag grinade som en gris över de nyheter som precis rapporterades från Syrien!
Nej usch! Man lever i en bubbla, f-n ta den som spräcker den och världens ondska kommer emot en!

Jag har mycket att glädjas över! Varför kan inte alla få göra det! Mammor vara lika lyckliga över barnens framgångar som jag är, och inte behöva fly från människor som är maktgalna!

Nej, dags att ta itu med dagen! Nog om den sjuka världsbilden!

Ta hand om er!

BVC, Torp och färskpotatis

Godmorgon alla glada!
Idag ska vi till BVC för att mätas, vägas och kontrolleras så vi inte är onormala;) ja och få en spruta också!

Just i skrivande stund hinkar jag kaffe, tittar på mini som ålar runt på golvet och försöker vända sig från magen till ryggen. Svårare än man kan tro eftersom man har en arm i vägen!

Igår var vi på Torp och shoppade lite med min nyfunna vän. Svårare än det låter eftersom vi hade 2 trötta 3-åringar med oss, som inte ville göra någonting eller göra ALLT! Vi var allihopa helt slut efter denna utflykt.

Mannen var hemma igår kväll så det firade vi med festmiddag -sill och färskpotatis, grillad gris med sallad. Sommar!!! Men vädret har mer att önska nu, det har börjat regna. Men då mår ju våra grönsaker bra iallafall=)


                                    Mini på kocklandslagsmiddag       
                          


Ta hand om er!
Citat: -"om jag inte hittar mitt gröna tåg har vi ett nödeläge, mamma!"

Sol,värme och bad!!!!

Liseberg va skoj! Hade t.o.m. sällskap så jag fick åka lite ja med!

Här är det sommar! Köpte igår, pool, solskydd och en STOR melon. Så då förstår ni va ja pysslat med idag!!! Ja och vattnat, vattnat och vattnat!!! Skördade dill och rädisor. Så härligt att få äta egenodlat. Hoppas på en massa gott här i sommar!
Solsting har ja med, men det är sånt man får ta;)

Nu tittas det på Eurovision! Håller tummarna!!! I år är vårt år va!?

Gissa vilken som är min;)

Gröna Lund, Liseberg, OS och barn.

Inget Gröna Lund! Vilken besvikelse! De öppnade inte förrän klockan tre! Alldeles för sent om man har två små och sedan ska åka hem!

Men de ska ja kompensera med en tripp till Liseberg idag istället, vi har ju t.o.m skaffat årskort så det ska väl utnyttjas!

Här hemma mår katterna bra! Blommorna och plantorna i växthuset mådde dock sämre, så fick börja med att ge dom lite kärlek. Här är det typ sommarvärme, så dörrarna står på vid gavel trots den tidiga morgonen!
Den stora är vaken och har ätit, nu väntar jag bara på mini. Så dagen kan börja på riktigt. Har kollat öppettiderna denna gång, de öppnar 13.00. Så då är vi där! Här ska det åkas karusell!!! :)

Middagen i STHLM blev ingen besvikelse, de är duktiga killarna! Vi hoppas på ett guld denna gång! Men med den hejarklacken som åker ned, så tror jag inte det blir ett problem;)

Vi har mycket att se framåt denna sommar/höst... Mycket som händer! Först min ögonfranskurs, student, vinresa i Skåne och middag, dop, OS samt flytt till Sälen! Hektiskt schema. Iallafall när man ska få ihop schema, från flera håll!
Men ja gillar när det händer saker, tycker det är väldigt tråkigt att bara gå runt... 1000 bollar i luften är min grej! Men ja har lärt mig att dra ned på de lite och anpassa mig mer efter barnen. Men det tog ett par år;) Måste stanna upp lite ibland och njuta av stunden, den kommer inte tillbaka!

Ta hand om varandra!

Bilden är tagen på förra besöket på Liseberg (han ska föreställa en kanin)

Cirkus, sockervadd och Kocklandslag

Då var dagarna i Gävle slut, mycket har hunnits med! Förutom allt jag redan nämnt så har vi hunnit umgås med familjen, en del vänner och Cirkus!

Cirkusen var skoj, jag blev själv som ett litet barn. Applåderade, skrattade, tjoade och hade superkul!
Tråkigt var det dock att jag var typ den enda! Såg ut som att publiken hade eldgafflar i arslet. TrööKigt!!!! Men men... Det är ju upp till dom, men ja tycker ändå synd om de stackrarna som jobbar på cirkusen om de knappt får applåder!

Strax bär de av mot STHLM, eller ja, snarare vid ett. Där ska jag lämna av den stora, checka in på hotellet och iväg och käka Kocklandslagets OS-meny med svärföräldrarna. Förväntningarna är HÖGA!

Imorgon ska vi busa på Gröna Lund när vi ändå är i STHLM, det är det en kille som ser fram emot;)


                                    Sockervadd för första gången=)

Ta hand om varandra!
Citat: -"vilken fantastisk mat du gjort mamma!"
Jag tackar och tar emot, med tanke på vilka krav min lilla kille ställer på maten!

Ambulans, barnvakt och bus

I Gävle är det altid fullt upp, det har jag ju redan nämnt men igår hände det verkligen grejor! Både roliga och tråkiga!

Vaknade upp på morgonen och inser att min mamma är i så dåligt skick att jag är tvungen att ringa ambulans! Det blev en hektisk morgon med samtal till SOS, förklara för 3-åringen varför han inte kan få puffar NU! Byta blöjor och kolla andning...
När ambulansen kom (tog inte så lång tid) lugnade de dock ned sig! Frukosten blev serverad, ersättning gjord och bytta blöjor. Men då kom ju frågan -"vad gör dom med mojrmor?"
Då dök min ängel upp! En av ambulanssköterskorna satte sig ned och började förklara... TACK!!!

När mamma började pigga på sig och blir körd till sjukhuset, började jagandet av barnvakt. Inga barnbilstolar och jag var väldigt rörig i huvudet, så de blev f-n inte mycket gjort! Det bara snurrade i huvudet och inget kom ur händerna! Men då kom det två änglar till! TACK, TACK, TACK!!! De tog barnen klädde på dem och tog dom härifrån så jag kunde göra mig klar att åka upp till sjukhuset.
Men då fick jag ett telefonsamtal från mamma -hon var utskriven! Fy f-n va trött jag blir på Gävle Sjukhus, inkompetenta j-la doktorer! De ansåg att när sockret gått upp (vilket var vad som var fel denna gång) så var det oki att skicka hem henne. Att hon har ett knä hon inte kan stödja på, att hon inte fått behålla mat på 3 veckor och gått ned 5 kg kollade dom inte ens! Ska även tillägga att hon är diabetiker, reumatiker, har njurproblem, ser dåligt och har haft två hjärnblödningar! Ja vi får inte glömma att hon är uttorkad.
Hon hatar sjukhus så att hon blev utskriven ser hon som något positivt!
Men va f-n kan man göra! Man står på sidan och är helt handlingsförlamad! Men hon är piggare i varje fall... Så pigg man kan vara!

Sedan var det dags att hämta killarna!
De var SÅ nöjda, fått gått på stan och handlat och käkat. Fått en ny boll, två tröjor och en keps! Livet på en pinne! Samt för att inte glömma fått leka i parken HELA eftermiddagen!

De var väldigt trötta så kvällen blev väldigt lugn, med massa mys med "mojrmor"... Ingen utgågng, de va ja inte alls sugen på!

Ta hand om varandra!

Citat -"måndag, tisdag, onsdag, torsdag" började grabben sjunga när han fick se fotbollströjorna i butiken=)



Mini hoppar i hoppgungan för första gången!

I Gävle...

Fram kom vi -helskinnade!

Fick så mycket hjälp av medresenärer -så antingen såg jag helt hysterisk ut eller så var de bara snälla.
Hoppas dock på det sistnämnda!
En stor eloge iallafall till alla fantastiska människor, som ville hjälpa mig och mina söner till en ganska trevlig och angenäm resa.
Men nästa gång tar ja f-n bilen!
Största anledningen till detta är ju priset, OH MY GOOD! Förutom den oerhört dyra biljetten tur och retur så kostar det som s-tan att parkera bil i en vecka, äta på tåget etc... Kunde åkt tur och retur till Gävle TVÅ gånger för dom pengarna i vår kära Prius. Ja ja! Jag hade en liten kille som stornjöt av att få åka "de grå tåget" =)

Här i Gävle är det fullt upp som vanligt! Det är så härligt att få träffa alla! Jag saknar alla så oerhört mycket ibland, jag märker det framför allt när jag kommer hem och man ser hur stora alla barn blir och hur fort tiden går! Skulle vilja träffa alla, men det är så svårt att få tiden att räcka till! (Framförallt denna gång när vi inte har en bil att tillgå)

Idag har vi hunnit med att leka i parken, gå på stan, laga den "trasiga fonen", fikat, fikat och fikat och lekt, lekt, lekt och LEKT med alla busiga kusiner -eller ja NÄSTAN alla=) För att inte glömma -åkt buss! Det är väldigt roligt tydligen ;)

Imorgon blir det nya äventyr: träffa mormor, titta på "prinsessan", utgång (JAPP) med vännina och för att inte glömma -massor av BUS!!!



Vid "fnasket i plasket" idag!


Ta hand om varandra!
Dagens -"men vart är den trasiga fonen? ja får fläcka den!" utbrister han när han ser den numer HELA telefonen=)

Gävle!

Idag blir det Gävle! Ska åka TÅG! Ja ni hörde rätt, självmordsuppdraget påbörjas 10.07 från Uddevalla. Får se när ja kommer fram!

Har bullat upp med 2 meloner 1 kg bananer, dator "trasi fonen" film, leksaker, vatten etc etc. Vad kan gå fel??? Massor! Fy, ångesten krymper på!

Men ja får komma hem till min saknade mamma. Mina kära vänner o en bal. Cirkus också för att inte glömma något! Massor att göra som vanligt, men denna gången har ja ingen bil, så jag får tänka mig för vilka projekt ja ger mig ut på!

Om ja överlever återkopplar ja ikväll!

Ta hand om varandra!

Supermorsan -javisst!

Ja är man det? Vissa dagar skulle jag svara ja, men de allra flesta dagar svarar jag nog NEJ! Vad beror det på då?
Har filosoferat på detta länge...
Det enda ja kommer fram till är att jag ställer enorma krav på mig själv! Laga mat, diska, städa, leka, möblera, umgås, snygg etc etc...
Får försöka sluta med det, men det är sjukt svårt!

Idag har jag tvättat och städat, varit hos grannen på en fika. Dammsugit bil...

Den minsta har idag börjat hoppa i gungan, börjat med napp och somnat av sig själv -första gången EVER!!!
Annars så brukar man få gunga så ungen studsar i sängen/vagnen. Har införskaffat "vyssan lull" till barnsängen. Fantastisk uppfinning, har funkat med bägge killarna!

Den stora har idag, varit så söt, plockat blommor hjälpt mig städa och bara varit allmänt söt=)

Mannen kommer hem inatt, ska bli mysigt! Han har inte varit borta länge men det är skönt med avlastning och med lite sällskap. Blir långa dagar med trotsig 3-åring och liten bebis som sover i omgångar.

Jag är idag fruktansvärt trött och hängig! Vill ha sol och sommar!!!

Dagens citat: "mamma, du är så söt!"

Ta hand om varandra!

På bilden har Ludde gjort fint på bordet-han har bra smak!

Söndag, ja faktiskt!

Ja gårdagen blev inte alls vad ja tänkt mig! Migränen från h-lvetet utbröt och spolierade alla planer (samt listor!)

Men det betydde att jag hade en färdig plan när ja vaknade imorse=)

Mannen fixar med växthus och andra doningar. Den stora killen sover, den lilla ligger i tältet under leklandet. Alltså jag har EGEN tid=) Jag betar av listan, hinkar kaffe och bloggar -sköna söndag! Ikväll ska vi grilla, ha söndagsmys och bara njuta av varandra! Funderar på en bärpaj. Alla rabarber gjorde ja kräm på! Annars hade ju de varit gott... Stupid!

Nej slut på egentid. Liten vill ha kärlek och det har ja en massa=)

Dagens citat: "det kommer mjölk ur kossans pulla" säger 3-åringen högt och tydligt vid mjölken i affären...=)

Ta hand om varandra!

Lördag, som vilken måndag som helst!

Jaha! Då var det lördag igen! Mr Mannen kör långpanna så jag och barnen får själva hitta på saker att göra idag.
Dagens lista består av (förutom allt det dagliga):
1. Byta färg i badrummet
2. Stryka och hänga gardiner i köket
3. Tvätta all tvätt- helt sjukt va tvätt man får när man har 2 barn!
4. Dammsuga både undervåning och övervåning.
5. Ta reda på tvätten!

Men just nu sitter jag och njuter av lugnet! Det stora barnet leker med ett nytt spel på "den trasig fonen" Finns så sjukt bra appar! Just nu är det "lego" som gäller! Den lille ligger och leker med "leklandet" (babygym) Han roar sig ett bra tag där, då han precis hittat sina fötter=)

Jag sitter i nationaldräkten dricker kaffe och läser tidning. Nationaldräkten är en fantastisk skapelse i rosa med huva! Gjort i mjuk härlig fleece. Ja det jag pratar om är min morgonrock! Fick jag skulle jag inte ha något annat klädesplagg. Funkar till alla humör och kommer i en massa utföranden och färger=) I lööööv it!

Jag har ju glömt att vi har 2 familjemedlemmar till! Mina katter! Ja de är MINA. Mannen är inte lika road framförallt inte nu, då han är allergisk mot både pollen och pälsdjur. Detta resulterar i att jag städar som en tok här hemma! De heter Zorro och Zazzo. Två fantastiska bondkatter som följt oss i ur och skur!

Bäst att passa på nu att njuta för snart startar dagen på riktigt, då lunch ska lagas, barn ska sövas och listan avverkas=)

Dagens fundering: Hur jag ska få kunder då jag gått ögonfranskursen? Förslag?

Dagens citat från den "lilla" killen: "vilken härlig dag mamma! Den är fantastisk"...

Ta hand om varandra!

Nu j-lar sk det bloggas... Eller?

Japp då kör vi! Ny blogg, nytt liv, eller hur var det?
Är det ett av mina nya projekt som ligger halvfärdigt på hatthyllan och ger mig dåligt samvete?
Ja ja, hur det än blir så går jag in helhjärtat iallafall, massa nya nedladdade program och massa bilder att ladda upp=)

 I skrivande stund har jag kört ut den äldste, matat den yngsta och sitter med vild förtjusning och skriver!
Men va ska man skriva om...?

Jag skriver en lista (jag älskar listor!) Mise an place!
1. Barn
2. Min kärlek -mannen
3. Vardagliga saker så som matlagning, städning och massa nyttogörigheter
4. Drömmar
5. Mat
6. Dryck
7. Mig

ähh det löser sig! Har massa saker i mitt huvud!
Just nu är jag bara impad att jag lyckats med min "header" -jaja jag måste slänga runt med lite flaschiga ord oxå=)

Den store kom precis in med blommor -"jag har en sak till dig!"
Jag smälter!!! Trots att de är vissna maskrosor lovar jag honom stort och heligt "att de ska få stå på bordet i glaset" som redan är överfullt med tidigare plockade vissna maskrosor.
Han har bivit SÅ stor min "lilla" kille! När han var liten så ville man att han skulle göra framsteg och bli större, men nu vill jag inget hellre än att få tilbaka de första året! Det går så FORT!
Så jag lovade mig själv att när den minsta kom så skulle jag helhjärtat gå in för det och inte missa en minut! Jag försöker fortfarande varje dag att säga det till mig själv -för det är väldigt lätt att glömma!

Mannnen i mitt liv jobbar kväll, vilket betyder att jag sover stenhårt och bara mumlar när han kommer hem! Men han kommer ju hem i varje fall! O så får vi en härlig frukost imorgon innan han drar av en"långpanna".

Nu ska jag ta itu med lite vardagliga saker -städa (trots att jag igår storstädade), laga mat (soppa och pannkaka) för att sedan mysa med mina killar! Oj vad klockan rann iväg! Det är middag typ NU!

Va snäll med varandra!

Välkommen till min nya blogg!