Mys, Ica och Syrien

Myyys! Ja massor av det! Skulle jag vilja ha... Men mina pojkar vill något annat, de har inte tid med gamla mamma;) Den ene kikar på Youtube och den andra utforskar världen (sina fötter) Men det är så härligt att se dem bli stora och stå på egna ben (snart) Men då kommer samtidigt ångesten! Vad händer när inte mamma kan vara med och skydda dem, har jag gjort ett tillräckligt bra jobb så de kommer klara av den stora världen? Usch, det finns så mycket ondska i världen! Vill hålla dem under mina vingar och skydda dem jämt ju!

Va på ICA häromdagen. Va med om en incident som fick mig att inte bara att må dåligt över världen utan även av mig själv!
En pappa och hans son stod i kassan före mig, det stank alkohol av pappan och han köpte billig öl. Slutsats -alkolist. Han köpte även, billigt bröd och pålägg. Själv hade jag gått bärsärkagång i chokladhyllan och köpte mängder av choklad! Den lilla pojken tittade med stora ögon på chokladen. Jag var på väg att ge honom den, men något inom mig sa att pappan skulle ta illa upp! Såg jag gick vidare.
Varför, varför varför??? Den lilla killen, fy jag ser fortfarande hans stora ögon framför mig. Usch! Pappan, vad har hänt honom, som får honom att vilja dränka sina sorger? Varför kunde jag inte bara gett honom den! Stackars barn! Han har det säkert inte lätt, men jag väljer att blunda! F-n va trött ja blir på mig själv! Jag kunde gjort den lilla killens kväll!
Och så här är det ofta i världen, hur länge ska vi välja att blunda!?
Måste ta ett beslut om hur vi vill ha det i världen! Titta bara på Syrien. Hur länge ska vi blunda! Jag har valt bort att titta på nyheterna, för jag orkar inte! Men samma dag som jag åkte till ICA, lyssnade jag på radio nyheterna. Jag grinade som en gris över de nyheter som precis rapporterades från Syrien!
Nej usch! Man lever i en bubbla, f-n ta den som spräcker den och världens ondska kommer emot en!

Jag har mycket att glädjas över! Varför kan inte alla få göra det! Mammor vara lika lyckliga över barnens framgångar som jag är, och inte behöva fly från människor som är maktgalna!

Nej, dags att ta itu med dagen! Nog om den sjuka världsbilden!

Ta hand om er!

Kommentarer :

#1: viktoria.

Så sant Lina... Det är en hemskt värld vi lever i så vi måste själv försöka ändra den, vi som har vilja och hopp! <3

skriven

Kommentera inlägget här :