Mycket att göra

Japp idag händer allt! Idag ska det städas, bakas och fejas här hemma. Imorgon har jag ögonfransar och vi har även gäster på kvällen, och i ett svagt ögonblick lovade jag den store att vi skulle åka till min arbetsplats och äta frukost :( What to do? Just fix!
Jag har dock hunnit med lite saker i varje fall, diska, tvätta, gjort diagram över blodsockret och börjat städa samt fixat lite med blommorna. Den store och älsklingen har varit och ätit hotellfrukost och klippt håret. Han blev så fin! Han ville ha tuppkam och färg -det fick han!
De senaste dagarna har den stores BS värden varit kaos! Skit jobbigt, de bra värdena har legat runt 10!
Till slut kom vi på att vi är tvungen att ändra basalen -det han får via pumpen alltid! Så nu kontrolleras sockret varannan timme dygnet runt, för att kolla så värdena blir bättre. Blir det inte det, får vi ändra igen... Suck! Remissionsfas över! Vilket betyder att hans egna insulinproduktion är slut. MEN... Den kan komma igång igen, när vi nu ökar insulintillförseln.
Enkelt med diabetes, NEEEEEEJJJJJJ!!!!!!

          
          Bus på restaurang på alla hjärtans dag
            
              Den store
 
Ta hand om varandra!

SKIT SJUKAN!

Jätte jobbiga BS-värden. Igår va en sån dag, då man bara ville ge upp!
Då ska man börja forska, är det insulinet, slangen, tillväxthormoner, inställningar, eller bara förkylningen? GAHGHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Idag vill jag bara ge upp -lite! Är SÅ trött idag!
 
Förutom detta har vi hunnit med ett tandläkarbesök, där de skrek rakt ut när de hörde att minstingen fick välling till sovdags... Man måste BORSTA tänderna efter!!! Öhhh, den konflikten tänker inte ja ta!
 
Har bakat en del på LCHF recept för att slippa kolhydrater. Funkar jätte bra! I lördags blev det muffins, dock förstörde vi receptet med frosting, men de blev j-ligt goda! Igår till fettisdagen, bakade jag semlor med klassiska tillbehör -gott men mäktigt!
    
 
Hallowen tema på våra cup-cakes
 
 
Jobbat, jobbat, jobbat!
 
Men vet ni! Jag har 2 fantastiska små killar, en fantastisk sambo, ett fint hem och 2 gosiga katter, va gör väl då lite diabetes? ;)
 
   
The naked truth!
 
 
Ta hand om varandra!

Dagen med stort BS!

Idag var INTE en bra dag! Fick sovmorgon, superhärligt! Tills jag vaknar av minstingen och den store kommer in med intensiva ögon och rent hysteriska utbrott, vilket betyder högt socker! Kommer upp och inser snabbt varför. Istället för att väcka mig, har han tryckt en hel påse med maränger! Typ RENT socker! Dagen har fortsatt i samma anda, för han blir klart påverkad när han har så höga värden!
Usch och bläääääääääää! J-la skit sjukdom! Han är 4 år och ska inte behöva ta sådant ansvar som han gör. Han VET vad som innehåller kolhydrater och inte. Men stackarn är ju sugen och sket i det idag. Han är för liten för att acceptera sin sjukdom! Vi har en överrenskommelse här hemma att han får äta på lördagar och hela veckan går ut på att planera allt han vill äta när lördagen väl kommer. På lördag har jag lovat Cup-cakes. Usch vad jag hatar hatar, hatar diabetes!!!!!!!!!!!!!!!! Jag vill inte att han ska behöva känna så att vissa saker är förbjudna, men rent krast är det så -tips? Någon???
 
Hemma och vabbar med friska barn är inte heller någon hit, de är för sjuka för dagis, men friska nog att göra mamma tooookig!!!! Minstingen har dubbelsidig öroninflammation och den store har en hosta som slår det mesta och påverkat socker fortfarande... Tålamod Lina, tålamod.......!
 
           
              Den store i hans nya favorit kläder!
 
        
          Minstingen protesterar, (han har inte fått humöret av mig!)
 
Ta hand om varandra!

Skit diabetes

Idag har jag jobbat kort dag, vilket betyder att att jag varit hemma med barnen mest hela dagen! Minstingen är kinkig och den store har konstiga värden som jag inte fått bukt med på hela dagen. När han har höga värden, blir livet väldigt mycket svårare. Han är trotsig, inget konstigt! Men ta det gånger 40! Så har ni känslan att brottas med dessa dagar. Det är klart att man försöker ha extra tålamod, det är inte hans fel! Men ibland orkar man bara inte. Så idag låste jag in mig på toaletten i 5 min, för att andas och orka ta nästa situation! Höjer doserna och hoppas han inte går ner över natten! Blir en vaknatt...
     
       Upp och ner och ner och upp... Fattar inget!!! För er som förstår bs-värden så ser antagligen dessa värden 
       inte så hemska ut, men han blir märkbart påverkad vid 3,9 och över 6. Vi har alltså inte så mycket spelrum -       han måste ligga mellan 4-6 för att må bra!
 
 
 
 
       
         Resterna efter ett nål och slang byte
 
Ta hand om varandra!

BS, skrik unge och bowling

Idag har ja haft det fullt upp! Gjorde iordning här hemma för min förste kund, blev ganska bra! Har bestämt mig för att köra varje söndag nu!
 
Den stores socker har varit lite bökigt idag och vi var tvugna att ställa om den -igen!
Minstingen har skrikit konstant hela dagen! Vet inte varför. Älsklingen har försöt att trösta mig -"alla barn skriker ibland"
 
Förutom att "bygga" om här hemma, har vi varit och bowlat, ätit på "Majkens" på Lindvallen vilket jag INTE kan rekommendera! Helt enkelt -en bara vara familj dag!
 
         
      Den store fixade lördagsmys själv...
 
 
        
         Efter och före
 
 
 
     
      Bowling!!!!!
 
 
 
           
             Minstingen, ville helst bara mysa med kloten...
 
 
 
 
 
Ta hand om varandra!

Min vecka så här långt...

 
Här sitter ja med datorn, smygäter upp den Stores lördagsgodis och lyssnar på tonerna från "Magnus och flugan" Minstingen ligger, den store får vara uppe ock kolla på mellot ikväll -om han orkar!
Denna vecka har bestått av, dagis, vabb, sjukdom och jobb.
Först var minstingen hemma, trodde att det var öroninflammation men  det var falskt alarm. Han fick däremot  ögoninflammation. Den Store har åkt på en hård förkylning med feber och öronont. Vi har alltså exprimenterat med insulin denna veckan -men nu har vi en dos som fungerar, tror ja!
 
Trött som ett as är jag. Kört frukost och lunch i 6 dagar, ledig 1 och jobbar sedan på 5 dagar till. Ska tillägga att det är självvalt så jag har ingen anledning att bittra! Imorgon ska min "salong" öppnas imorgon för min första kund hemma! Så helt ledig är jag inte! Ska bli kul att dra igång igen med fransarna!
 
Listor och mise an place består vårt liv av just nu för både jag och älsklingen är väldigt trötta och kan inte hålla NÅGOT i huvudet. Vi delar 4 kalendrar i telefonerna. I denne förs det in när vi byter slang, nål och insulin. Eftersom vi sällan träffas och kan prata och berätta måste vi ha det så (och för att komma ihåg) Vi för in jobbschema, dagisschema och om det händer något speciellt.
 
Hur en dag kan se ut
På kvällen förbereder jag frukost till killarna, försöker att ha deras kläder klara. Alla vet ju hur en morgon med två barn kan vara när man själv är trött! Detta försöker vi undvika genom detta. På morgonen sätter jag på kaffe, viker tvätt, fixar katterna och gör mig iordning innan ja åker. Älsklingen lämnar och hämtar barn, han lagar middag till oss. När jag åker hem från jobbet, brukar jag ringa för att kolla hur dagen varit, hur BS värden sett ut och annat viktigt. Vi möts sedan i dörren och ses en snabbis på natten, då han väcker mig, så jag kan gå och lägga mig i sängen. När ja kommer hem, ska det värmas middag, pratas, lekas och mysas. Sedan nattning av barn, tvätt och städ. Har alla det så här??? Jobba dagtid är SJUKT jobbigt!!! Är en ny erfarenhet!
 
Kvällens lista består av:
Diskning
Plocka ur diskmaskinen
Mysa
Natta
Glo på TV
 
Eller så skiter ja i allt och tar det imorgon, eftersom jag är LEDIG! 
        
Syskonkärlek...
     
         En koja har vi hunnit med!
 
 
 
                
                      Kvällsbus!
 
                          
                            Puss
 
         
           Den store har fått sina egna kockkläder, med namn! Ohh lycka! Nu är han KOCK, inte bara det, han är
           världens bästa!!!
           
            Allt synas och memoreras!