Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås -ett fantastiskt restaurangbesök!

Ska försöka att i bilder dela med mig av det fantastiska resturangbesöket vi gjorde i Skåne. Ska dock säga att det är mobilbilder så maten gör sig inte riktigt på vissa bilder!
Men trevligt, sjukt gott och väldigt inspirerande var det! Något att ha kvar i bakhuvudet...

Texterna som förklarar menyn är direkt citerade från menyn som lämnades vid hemgång. 



                                                               Första jordgubbarna med fänkål

                                                               Rädisa med getost och honung

                                                               Svamp och lök från förra året

                                                              Torskskinn och rökt huvud med kål kräm

                                                               Vaktelägg i bränt bröd och rökig gris

                                                               Hemtorkat oxkött

                                                               Grönsaksoppa

                                                          Fisk med cider, rödbeta och äpple

                                                              Nypotatis med kvabbso, pepparrot och inlagd gurka



                                                            Sjötunga med blomkål i sin rökta rom

                                                             Vit sparris med ägg, brynt smör och smält fett

                                                             Kolgrillad rotselleri med prästost, gröt och blad

                                                             Grön sparris med granskott, nässla och kvickrot

                                                         Kalvbräss med späd kålrabbi och kålblad

                                                           Dilamm med löktrav, vårlök och ramslök

                                                     Ostar från Vilhemsdals gårdsmejeri

                                                         Frusen vitplister med rabarber, jordgubbar och yoghurt

                                                         Gräddig hägg med oxelblads mjölk och dinkel





Kommentera inlägget här :